Annurca Elması Kuru Ekstrakt - Sprey ile Kurutulmuş Annurca Elması
Annurca elması kuru ekstresi (Malus pumila Miller çeşidi Annurca)
Annurca elması ekstresi, meyvenin sulu ekstraksiyonu ile elde edilen yoğun bir polifenolik ekstredir. Annurca elması, İtalya'nın güneyindeki Campania bölgesinde yetiştirilen, PGI (Koruma Altında Coğrafi İşaret) ile korunan bir çeşittir.
Meyve: Annurca elmaları, meyveye güçlü antioksidan özelliklerini veren flavonoidler başta olmak üzere, polifenollerin çok zengin bir kaynağıdır. Meyve, diğer elma çeşitlerinden daha küçüktür ve hoş bir ekşi ve aromatik bir tada sahiptir. Annurca elması, Campania'da en az iki bin yıldır yetiştirilmektedir. Ercolano'daki kazılarda keşfedilen bazı resimler, bu elmanın Roma medeniyeti ile ve özellikle Campania Felix ile olan yakın ilişkisini kanıtlamaktadır. Yılda ortalama 60,000 tonun biraz üzerinde bir üretimle, Annurca elması Campania'daki elma üretiminin %80'ini ve ulusal üretimin yaklaşık %5'ini oluşturmaktadır.